Naast het Red
Roof motel staat een restaurant genaamd Joe’s crab shack.
Het staat
er bomvol auto’s en we zijn wel benieuwd wat het voor restaurant is. De naam
zegt het natuurlijk al: er wordt voornamelijk krab en andere vis geserveerd.
Omdat het er zo druk is gaan we rond 15.00 uur eerst maar eens vragen of we wel
een tafel kunnen reserveren. Dat kan en wanneer we op de afgesproken tijd
(19.00 uur) arriveren staan mensen buiten in de rij in de hoop een plekje te
bemachtigen! Wij mogen zo doorlopen.
Binnen
worden we naar een tafel gebracht en begint het spektakel.
Wanneer
onze serveerster hoort dat het voor ons de eerste keer is dat we in dit
restaurant zijn krijgen we een uitgebreide uitleg. Een emmertje op tafel voor
het afval, een keukenrol voor de vieze handen en diverse soorten gereedschap om
de krab te elimineren. Daarnaast krijgt iedereen die voor krab kiest een slab
om J.
Precies op
het moment dat ze onze bestelling komt opnemen begint de muziek keihard te
draaien en komt er een dansvoorstelling van een deel van het personeel.
Het is net
of we in de film Grease beland zijn!
Het is
niet voor niets het meest populaire restaurant uit de omgeving zoals we al
begrepen hebben. Een poosje later is er weer rumoer. Kennelijk is er een man
jarig aan een van de andere 300 tafels en hij moet tot grote hilariteit van de
andere gasten een rondje door de zaak hobbelen met een stokpaardje tussen zijn
benen.
Waarschijnlijk
krijgt hij zijn diner gratis als hij dat doet. Voor ieder jarige wordt iets
anders bedacht. Zo zien we ook een dame met een mondkapje en twee pannendeksels
die onder luid applaus en “Happy Birthday” gezang een rondje mag maken.
Dan begint
het gevecht met de krab. Het blijkt nog een hele klus om die uit zijn stevige
jas te halen, maar lekker is het wel.
Regelmatig
komt onze serveerster vragen of alles nog naar wens is en zelfs de manager komt
even een praatje maken. We lijken wel VIP s J
Het
schoonmaken van een tafel wanneer een gezelschap vertrokken is, is ook
bijzonder.
Een iemand
maakt schoon en een ander komt even later controleren of het schoon is en of
alle “ingrediënten” weer op tafel staan en de schoonmaker krijgt een compliment
op een lijst.
Al met al
een belevenis om hier een keer te gaan eten!